blog 6B Santiago de Compostela

zaterdag 27.10.2018

Terug met volle moed vertrokken vanuit Caldas de Reis voor onze laatste stevige tocht van 21,6 km. We stapten door bossen omringd door wateren van de Rio Valga. We hielden even halt in Campo aan een mooi kerkje, om iedereen terug te  laten bijbenen.

Onze middagpauze werd gehouden aan de  mooie herberg Albergue  de Peregrinos in Valga. Aan het pelgrimsbeeld dat zijn voeten inspecteert, kon je dezelfde houding aannemen,wat we natuurlijk ook deden en  mooie foto’s opleverde. Een buitje verstoorde onze uitgebreide picknick. Dus alles was vlug opgeruimd. In de herberg konden we wat schuilen tot het ergste over was. Na enkele kilometers stopten we in San Miguel de Valga, ter hoogte van het kerkhof , waar een heerlijk terrasje was ,waar we  ons opwarmden met een koffie in een ,alweer, stralend zonnetje.

We waren nog maar net vertrokken, als plots een stevige regenbui ons even deed schuilen waar mogelijk. ,Gelukkig was ze van korte duur. Weldra kwamen we aan in Padron waar ons Monica vlug te voorschijn kwam.

Verslag: Annie

Share This Post