Aanbod, lid worden en verzekering

Lid worden

Wil je aan één van onze activiteiten deelnemen? Word dan snel lid van Transplantoux! Na ontvangst van je lidgeld nemen we contact op met jou om eventueel verdere afspraken te maken.

Wens je vooraf meer informatie over je lidmaatschap of heb je andere vragen, dan kan je ons altijd contacteren.

Transplantoux vzw registreert geen medische of gevoelige gegevens van jou. De medische opvolging en begeleiding van getransplanteerden en levende donoren wordt opgenomen door Transplantoux Fonds.

Ben je getransplanteerd of levende donor?

Het is belangrijk dat je als getransplanteerde of levende donor goed opgevolgd wordt. We vragen je daarom om contact op te nemen met Transplantoux Fonds om onder meer een medische screening in te plannen.

De stappen die je gaat nemen als getransplanteerde of levende donor zijn als volgt:

Ben je familielid, vriend of sympathisant?

Kies je lidmaatschap (individueel of familie) in onze webshop en schrijf je in!

Wens je je in te zetten als medisch begeleider?

Heb je een medische achtergrond en wil je tijdens een van onze evenementen een getransplanteerde begeleiden, neem dan zeker contact met ons op.
Transplantoux voorziet ook in opleiding en workshops om je als medische begeleider bij te scholen.

Aanbod per afdeling

Hieronder kan je je een beter beeld vormen over ons aanbod per afdeling.

De Vlaanders

De Vlaanders biedt een diverse kalender aan voor fietsers en beginnende wandelaars. Ze proberen iedere keer opnieuw om de mooiste plekjes in Oost- en West-Vlaanderen in hun tochten te verwerken. In de winter voorzien zij voor de fietsers aangepaste spinningsessies in UZ Gent om zo optimaal voorbereid aan de start van het voorjaar te komen.

In 2016 organiseerden ze voor de eerste keer TransplantouR. Een sportief weekend voor getransplanteerden, hun familie en hun medische begeleiders. Gedurende twee dagen konden deelnemers kiezen tussen verschillende prachtige wandel- en fietstochten, aangepast aan ieders niveau.

Limburg

In Limburg wordt een programma uitgewerkt voor zowel fietsers als wandelaars. Naast de vaste spinningmomenten tijdens de winter plannen ze ieder jaar ook hun eigen spinningmarathon, een activiteit die in ieders agenda moet staan! Vanaf het voorjaar voorzien ze wekelijkse trainingsritten verspreid over de volledige provincie. Starters kunnen aansluiten bij een groep fietsers op hun niveau, maar er is ook een opstartende wandelgroep die wekelijks de kilometers opbouwt. Traditiegetrouw plannen zij in de loop van mei een echte “Eiffelstage”, een meerdaagse fietsvakantie in het Eiffelgebied. Een aanrader!

Wandel

Onze wandelgroep richt zich specifiek op de ‘stappers’ onder ons. Naast de ‘opstarters’ die zich in de regionale afdelingen geleidelijk aan klaarstomen voor de tweejaarlijkse beklimming van de Mont Ventoux, is er ook een ‘Wandel Plus‘-team waar de meer ervaren wandelaars andere uitdagingen aangaan. In 2016 werkten zij de laatste 100km van de Camino de Santiago de Compostella af. In een typische voorbereiding wordt gewerkt met wandeltochten waarin zowel het aantal kilometers als het aantal hoogtemeters van de tocht geleidelijk aan opgekrikt worden. Naast dagtochten organiseren ze ook meerdaagse wandelweekends.

Triatlon

Deelnemen aan de prachtige Zwintriatlon in Knokke wordt stilaan een traditie voor Transplantoux. In 2016 startte Transplantoux reeds voor de twee maal keer, met maar liefst 17 Transplantoux leden aan de startlijn. Tijdens de voorbereiding worden de trainingen stelselmatig opgeschroefd. Een aantal ijkpunten tijdens het programma zorgen voor een rustige opbouw.

Transplantoux Classic

Eén van onze paradepaardjes is onze eigen Transplantoux Classic. Dit is een fiets- en wandelhappening doorheen het prachtige Haspengouw voor zowel getransplanteerde als niet-getransplanteerde deelnemers, van de recreatieve tot zeer geoefende fietser of wandelaar, voor gezinnen en kinderen. Fietsers kunnen kiezen uit vier tochten, van 25 tot 155 km. Wandelaars kiezen voor een korte of lange wandeling.

Ventoux 2021

Elke twee jaar organiseert Transplantoux de voorbereiding en beklimming van de Mont Ventoux, dit in nauwe samenwerking met Sporta.

Vanaf december wordt gezorgd voor een ideale wintervoorbereiding die uitloopt in onze startdag in januari. Vanaf dan wordt elke getransplanteerde deelnemer verder individueel begeleid. Met dit schema en dankzij de verschillende trainingsritten van Sporta (van maart tot juni) stomen onze deelnemers zich optimaal klaar om de top te bereiken.

Verzekering

Als lid van Transplantoux geniet je automatisch van de sportverzekering van Sporta. Deze verzekering geldt niet alleen voor activiteiten in clubverband, maar ook voor activiteiten die je op eigen initiatief onderneemt.

Bovendien kan je kiezen voor een familieverzekering tegen een aantrekkelijk tarief zodat je hele gezin mee kan genieten van de sportverzekering.

In “Mijn beheer” (Sporta) kan je zelf al jouw gegevens met betrekking tot de verzekering beheren. Ga naar Mijn beheer en maak een account aan via de link “nog geen account?”

Eens je ingelogd bent in “Mijn beheer” vind je je aansluiting bij Transplantoux hier terug.

Voor meer informatie rond de polis en voor aangifte van een ongeval verwijzen we naar Sporta.

Hier vind je bijvoorbeeld een duidelijk stappenplan wat te doen bij een ongeval.

Tussenkomst in het lidgeld van een sportclub via uw mutualiteit

Nagenoeg alle mutualiteiten zorgen voor een financiële tussenkomst wanneer u een lidmaatschap bij een sportaanbieder afsluit. Via onderstaande links vindt u een invulformulier per mutualiteit. Zo kunt u eenmaal per jaar een deel van uw bijdrage recupereren. Het invullen en afstempelen van dit formulier dient op het secretariaat te gebeuren. U bezorgt het per post of mail aan Jonas.

LET OP: Bij sommige mutualiteiten verschilt de tussenkomst per provincie.

Christelijke Mutaliteit

Federatie Socialistische Mutualiteiten BRABANT
De Voorzorg ANTWERPEN
De Voorzorg LIMBURG
Bond Moyson WEST VLAANDEREN
Bond Moyson OOST VLAANDEREN