Young Transplantoux

Op zaterdag 31 augustus organiseren we een gezinsdag in Bokrijk, inschrijven kan je hier doen!

Indien je graag inschrijft via mail, kan dit ook via info.kindenorgaantransplantatie@uzleuven.be

We bieden u deze gezinsdag in Bokrijk aan (gratis deelname), waarin er naast een gezonde levensstijl ook de mogelijkheid is om andere families te leren kennen.

Elk jaar krijgen meer dan 1 000 mensen in België te horen dat ze een nieuw orgaan nodig hebben. Ook kinderen worden geconfronteerd met een gezondheidssituatie die zo ernstig is dat transplantatie de enige optie is. Voor hen, en voor hun gezin, is een transplantatie een ingrijpend gebeuren met een enorme impact. Na een transplantatie is voldoende bewegen en een gezonde levensstijl van belang, net zoals bij getransplanteerde volwassenen. Bovendien moeten kinderen en jongvolwassenen terug kind, terug jong kunnen zijn. Samen met het Fonds Kind en Orgaantransplantatie prof. Dr. R. Lombaerts-Van Damme maken we dat mogelijk, met de juiste medische begeleiding en in een veilige omgeving.

Getransplanteerden, jong en oud, worden aangemoedigd om gezond te bewegen en te sporten. Een orgaan in conditie is een mooi eerbetoon aan de donor en zijn familie.

Getransplanteerde kinderen en jongeren bewegen en sporten samen in een veilige omgeving en met medische begeleiding.

Transplantoux organiseert het hele jaar door sportieve activiteiten voor getransplanteerden op ieders niveau. Wandelen, fietsen, triatlon, samen sportief zijn houdt het lichaam gezond. Tijdens verschillende evenementen staan beweging, samenzijn en gezelligheid centraal.

Young Transplantoux biedt ook aan getransplanteerde kinderen en (jong-)volwassenen die als kind getransplanteerd werden sportieve en leuke activiteiten aan. Zo halen we kinderen en jongeren even uit de medische wereld. We bieden hen toffe, nieuwe uitdagingen waarin ze zich kunnen uitleven. En we koppelen sport en spel aan een correcte medische begeleiding.

We voorzien extra ruimte om getransplanteerde kinderen en jongvolwassenen een aangepast programma te bieden. Zo kunnen alle getransplanteerden, klein én groot, met hun families, vrienden en sympathisanten bij Transplantoux terecht.

Transplantoux

  • motiveert getransplanteerden om het hele jaar door gezond te bewegen en te sporten. Een orgaan in conditie is een mooi eerbetoon aan de donor en zijn familie.
  • organiseert acties rond orgaantransplantatie om mensen te overtuigen om zich als donor op te geven
  • stimuleert multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek om op lange termijn de resultaten van orgaantransplantatie te verbeteren.
  • verbindt lotgenoten, familie en vrienden en maakt de brug naar donoren toe.

Op zaterdag 31 augustus organiseren we een gezinsdag in Bokrijk, inschrijven kan je hier doen!

 

 

Share This Post