Blog dag 3 – Santiago De Compostela 2018

23 oktober 2018

Na gisteren Pontevedra verkend te hebben, begonnen we na een heerlijk ontbijt aan de eerste echte wandeling. Er moest een hoogteverschil van 120 m overbrugd worden over een 18tal km. Na een bustrip van een half uurtje kwamen we aan in Tui. De temperatuur was al flink gestegen en de eerste overtollige truien en vesten werden al uitgedaan;  De tocht begon met een flinke klim naar de kathedraal. Na een eerste groepsfoto op de trappen brachten we een kort bezoekje. De eerste stempel in ons pelgrimsboekje werd gezet. Na het plaatselijke gemeentehuis overrompeld te hebben voor een dringend plasje, gingen we  vol goede moed echt op stap.

De weg ging langs eucalyptusbossen, mooie wijken met charmante kapellen en bruggetjes over de Rio Douro. Het werd 12.30 uur en tijd voor  een picknick op  een plaatselijk speelpleintje omringd door gras en een houten tafel.. Het stokbrood met kaas, hesp, salami, tomaatjes smaakten opperbest. We aten echt in stijl: met een heus tafellaken!  Onze engelbewaarder Chris was toegekomen met haar bezemwagen en voorzag ons rijkelijk van water: in flesjes of van een grote bidon.

Uitgerust, met nieuwe energie ging de tocht sterk omlaag door een bos en over een mooie brug langs het water. Daarna liepen we een lange tijd langs een grote baan. De temperatuur was inmiddels opgelopen tot 24 °C! Er was weinig schaduw, wat wel vermoeiend was, maar we hebben het overleefd! We kwamen, in tegenstelling tot  de Franse Camino route,  weinig drankgelegenheden tegen. In O Porriño waren we dan ook aan een terrasje toe!  Om 17 u werden we door onze voortreffelijke chauffeur terug veilig naar Pontevedra gebracht.

Het was weer een echte Transplantoux wandeldag: prachtig weer, mooie natuur en een tevreden gezellige groep.

Verslaggever Monique

Share This Post