Blog dag 6 – Santiago de Compostela

Vrijdag 26.10.2018

Inpakken en wegwezen. Stipt op tijd vertrokken en ons mooi stadje Pontevedra via de brug achtergelaten. Mooi parcours afgelegd tussen eucalyptus bomen, varens, dennenbomen, op paadjes enkel bestemd voor pelegrinos.

Onze lunchpauze, na één derde van de etappe, was prachtig uitgekozen: in San Amaro, op een terras onder de ranken van druivelaars. Veel honger hadden we nog niet, maar toch hebben we 3/4 van de 40 broden opgegeten. We kregen gezelschap van Sabina en ‘Den John’, onze fotograaf, zorgvuldig afgeleverd door  Chris, onze trouwe chauffeur van de bezemwagen.

We trokken terug op pad tot aan de Muiñada de Barosa waar we sappige meloenen, lekkere bananen, mandarijnen en chocolade konden nuttigen. We deden nog een extra inspanning, een extra km, om de waterval iets verderop op te zoeken. Dat was zeker de moeite waard! Hiervan werden, met de nieuwste apparatuur van de fotograaf, allicht mooie beelden gemaakt…

En dan waren we terug op stap voor de laatste etappe. We werden af en toe aangemoedigd door toeterende auto’s die ons voorbij reden. Rond 17uur bereikten we onze eindbestemming “Caldas De Reis”, aan een prachtige kerk met er rond majestueuze palmbomen. Een goede verfrissing was meer dan welkom na de 23 km stappen onder een stralende zon. De drank bestelling,  én levering, werd gedaan door onze charmante, behulpzame chauffeur Monica.

Daarna de bus in naar onze tweede verblijfplaats.  Sommige laatkomers voor de bus, stelden eerst angstig, dan verbaasd vast  dat de bushalte zich lichtelijk verplaatst had…En dan op weg naar hotel Compostela, met een ongepland toertje sightseeing door de stad Santiago.

Verslag: Annie

Share This Post