Coach@home

Update! Update! Update!
Op dit moment raadt Transplantoux zijn leden ten zeerste aan om buiten te gaan bewegen/sporten. Ga voor een mooie wandeling, pak de fiets voor een toertje, of ga een eindje joggen. Doe dit wel alleen, of met personen die onder hetzelfde dak wonen, en bij voorkeur op een locatie waar niet volk rondloopt! Bovendien geven ze nog erg mooi weer. Geniet dus van de buitenlucht! Weet dat op dit moment bewegen veel belangrijker is dan sporten. Echt gaan trainen, en regelmatig (té) intensief aan de slag gaan, heeft weinig zin op dit moment. Hierdoor gaat je lichaam vermoeid geraken, en ga je jouw eigen weerstand verminderen.

Tranplantoux gaat je de komende weken op deze pagina regelmatig kietelen om ook thuis aan de slag te gaan. Je hebt de keuze tussen…

 1. Ofwel zelfstandig een aantal oefeningen doen
 2. Ofwel aan te sluiten bij onze online groepslessen, zet deze data alvast in je agenda!
  • donderdag 26/3, om 19u30. Link komt op de dag zelf hier ter beschikking!
  • maandag 30/3, om 19u30
  • woensdag 01/04, om 19u30
  • vrijdag 03/04, om 19u30
Voor getransplanteerde leden die niet echt weten hoe ze deze dagen best aan de slag gaan om voldoende fysieke activiteit in hun dagelijks leven te verwerken.
Je kan een online consultatie aanvragen op begeleiding@transplantoux.be

#keepsafe #keepmoving

Corona Update: Hoe sporten & bewegen in je eentje?

In lijn met de aanbevelingen van de vereniging van Sport- en Keuringsartsen (SKA) en het expertisecentrum Gezond Sporten Vlaanderen (GSV) wil Transplantoux zijn leden aansporen om de richtlijnen en maatregelen in kader van de Corona-crisis strikt op te volgen. Het is echter bijzonder belangrijk – ook in tijden van mogelijke ‘lock-down’ – om te blijven bewegen en sporten.

Momenteel gelden de volgende richtlijnen in kader van sport- en beweegactiviteiten:

 • Alle sportactiviteiten in groep zijn verboden. Sportclubs, sportcentra of sportfederaties mochten al langer niets meer organiseren, maar dat geldt nu dus ook voor burgers die op eigen initiatief samen willen sporten. De Vlaamse overheid vraagt sporters niet meer samen te gaan lopen of fietsen, en ook geen enkele andere sportieve activiteit in groep meer te doen.
 • Wat mensen nog wél kunnen doen, als ze geen symptomen van covid-19 hebben, is in hun eentje sporten, thuis of buiten. Hebben ze symptomen (hoesten, niezen, neusloop of koorts), dan mogen ze niet sporten, moeten ze binnen uitzieken en moeten ze contact met huisgenoten vermijden.
 • Een uitzondering hierop geldt voor gezinnen en andere groepjes mensen die onder hetzelfde dak wonen en een woonkamer, keuken, badkamer of slaapkamer delen. Zo lang mensen nog buiten mogen komen, is het zinloos om huisgenoten die dicht op elkaars huid leven, te verbieden samen te gaan lopen, fietsen of een andere buitenactiviteit te doen.