Stabilisatie – een extra boost om je klimwerk te verbeteren!

Hieronder kan je door linken naar een aantal stabilisatieoefeningen die in de laatste weken van je voorbereiding nog een extra stimulus zullen zijn. Cruciaal zijn echter volgende richtlijnen:

  • Stabilisatietraining is een heel individueel gegeven. Het programma is een rode draad waarbij je die oefeningen uitkiest waarop je het zwakst presteert maar zonder pijn.
  • Bedoeling is om je zwakke schakels op te trainen: een ideaal gemiddeld aantal herhalingen bestaat niet. Kies voor elke oefening die je tijdens een eerste trainingsmoment doet, een aantal herhalingen waarbij je je nog comfortabel voelt en evalueer de dag erna op basis van stijfheid of pijn. Daarna kan je bijsturen.
  • De meeste stabilisatie oefeningen kan je dagelijks doen. Krachtoefeningen mogen tijdens het trainen zwaarder aanvoelen. Geef je lichaam dan wel een dag extra rust vooraleer te herhalen.
  • Indien je niet pijnvrij kan trainen, contacteer dan je dokter en laat doorverwijzen naar een kinesitherapeut die je verder kan helpen.

Succes!

transplantoux_stabilisatie

Share This Post