World Transplant Games

Van 7 tot 12 januari 2018 vinden de 10de “World Winter Transplant Games” plaats in het Zwitserse Anzère. Transplantoux neemt voor de eerste maal deel!

In 2018 viert Transplantoux zijn 10-jarig bestaan! We zetten dit feest extra in de verf met 10 evenementen die Transplantoux als organisatie belichamen, stuk voor stuk activiteiten met aandacht voor transplantatie, het groepsgevoel of om gewoon gezellig samen te zijn, dit uiteraard in de juiste medische omkadering. Eén van de activiteiten is onze deelname aan de Winter Transplant Games, een bijzondere uitdaging, een avontuur met een symbolische, sportieve én menselijke betekenis.

Waarden en symbolen
Het beeld van de bergen en sporten weerspiegelt een beeld van een zoektocht met als ingrediënten de inspanningen, de intenties, de solidariteit, de universaliteit en de verwondering.

De berg als sportieve uitdaging blijft voor Transplantoux een veelbetekenend symbool dat intentie, inspanning, solidariteit en dankbaarheid verenigt.

Ons avontuur heeft verschillende doelstellingen: jezelf uitdagen als fysieke doelstelling, sterker worden in extreme omstandigheden als mentale doelstelling, en dit alles in de geest van solidariteit, als één team.

Een hartstochtelijk pleidooi voor orgaandonatie
Het project is meteen een hartstochtelijk pleidooi voor orgaandonatie. De belangrijkste oorzaak van het falen van een transplantatie is niet afstoting, of complicaties na de operatie,  maar de afwezigheid van beschikbare organen voor transplantatie.

Educatieve werking
Jaarlijks wordt het “Tacker” kamp georganiseerd voor kinderen die na transplantatie kennis willen maken met de bergen en sporten. Dit jaar valt het kamp samen met de Spelen. Kinderen die getransplanteerd zijn kunnen zo tijdens die week kennismaken met sneeuwsport.

Delegatie
Naast getransplanteerden van verschillende organen (hart, lever, longen, nier) bestaat onze delegatie ook uit familieleden, partners en de nodige medische begeleiders.

Partners
Dit project kan enkel slagen in nauwe samenwerking met een aantal van onze partners & sponsors. In het bijzonder gaat onze dank uit naar volgende partners in crime:

Share This Post