Partner in de kijker: IM Associates, leven geven aan medicijnen

Onze sponsors en partners maken deel uit van het DNA van onze organisatie. Zij bouwen mee aan de droom van Transplantoux. Elk van hen heeft zijn eigen, unieke Transplantoux verhaal. We laten hen aan het woord.

Partner in de kijker IM Associates, leven geven aan medicijnen

IM Associates: leven geven aan medicijnen

 

Medicijnen redden levens. Iedereen die zelf getransplanteerd is, of iemand in zijn of haar omgeving kent, weet dat dit waar is. Maar hoe zit het met de ontwikkeling van nieuwe medicijnen? Vanop een afstand lijkt het simpel: een farmaceutisch bedrijf, zoals Bayer, Mylan of Pfizer, ontwikkelen iets, krijgen goedkeuring, en voila, het medicijn ligt op jou te wachten bij de apotheek. Zo makkelijk is het in de praktijk echter niet, legt Jurgen De Baerdemaeker ons uit, die samen met Bart Bierinckx CEO is van IM Associates, een bedrijf dat data, diensten en technologie levert aan de marketingdepartementen van healthcare-firma’s om hen te helpen nieuwe medicijnen op de markt te krijgen en de organisaties van farmabedrijven zodanig vorm te geven dat ze continu de behandelingen en medicijnen op een zo effectief mogelijke manier tot bij de patiënt krijgen.

 

Leren uit data

 

Jurgen: “Een nieuw medicijn tot bij patiënten krijgen is een hele uitdaging. Farmaceutische bedrijven moeten de economische en medische relevantie van hun medicijnen kunnen aantonen om de medicijnen terugbetaald te krijgen door de overheid, anders is het voor patiënten onbetaalbaar. Daarnaast moeten de farmaceutische bedrijven ook de nodige marketing, medische en commerciële organisaties opzetten om elke stakeholder waarmee de patiënt in contact komt (arts, hospitaal, apotheker) te informeren, de relevantie van de behandeling aan te tonen, op te leiden met betrekking tot een goed gebruik, enz.”

 

Modellen

 

Jurgen: “Met al deze data helpt IM Associates hen. Wij analyseren heel veel data over de gezondheidssector, zoals hoe bepaalde patiënten zich gedragen tijdens een behandeling, hoe goed ze de medicijnen nemen, hoe lang een behandeling duurt, de rol van elk van de stakeholders enzovoorts. Die data gieten we dan in modellen om – te gaan bepalen wat er nodig is om een nieuw medicijn succesvol tot bij patiënten te krijgen.”

 

Medicijnen tot bij patiënt krijgen

 

Jurgen: “We zorgen ervoor dat de grote hoeveelheid data die verzameld wordt door farmaceutisch bedrijven op een gestructureerde manier geanalyseerd kan worden zodat de personen binnen het market access departement zo goed mogelijk hun dossier kunnen verdedigen bij de overheid, en de marketing en commerciële teams de medicijnen / behandeling zo effectief mogelijk tot bij de patiënt krijgen. Voor hen is verkopen natuurlijk het einddoel, maar het gaat er vooral over hoe medicijnen sneller en beter toegankelijk kunnen worden gemaakt, zodat patiënten beter geholpen en begeleid kunnen worden.”

 

Samenwerking Transplantoux

 

Jurgen: “Jaren geleden fietsten Bart en ik toevallig naast Diethard Monbaliu, de dag nadat zij de Mont Ventoux hadden beklommen. We zijn aan de praat geraakt en waren meteen gefascineerd door het enthousiasme van het Transplantoux team. Dus beslisten we niet veel later om een financieel partnership aan te gaan, omdat het helemaal past binnen de maatschappelijk bijdrage die wij als bedrijf willen leveren, en omdat het ook matcht met onze professionele activiteiten. Daarnaast hebben we ook onze project management vaardigheden ter beschikking gesteld, door samen een beweeg app te ontwikkelen, die alle gegevens rond getransplanteerde patiënten centraliseert, om iedereen nog beter op te volgen en te blijven motiveren om te bewegen.”

 

World Transplant Games

 

Jurgen: “Het laatste project waar we heel intens en persoonlijk bij betrokken zijn is de World Transplant Games en het initiatief om die naar Leuven te halen. Toen we hoorden dat Transplantoux dit van plan was, hebben we ons steentje bijgedragen door ons netwerk in te schakelen om een bid te kunnen indienen. We hebben het bezoek van de World Transplant Games federatie georganiseerd, samen met Transplantoux. We zijn ook naar Oxford gegaan om ons dossier te verdedigen. En het is ons gelukt: in 2027 komen de spelen naar België!”

 

Wist je dat de World Transplant Games in 2027 in ons land zullen plaatsvinden? Dankzij het harde werk van het Transplantoux team en onze sponsor IM Associates is ons dit gelukt. Dit jaar vinden de Spelen in Perth, Australië, plaats. Wat er zo speciaal is aan de Spelen? Naast een sportief evenement is het ook een eerbetoon aan de donoren en hun families. 

 

Share This Post
1 reactie
  1. I was very pleased to uncover this great site. I need to to thank you for ones time for this fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you bookmarked to look at new information on your blog.

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet getoond op de website.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>