Persbericht – Getransplanteerde patiënten bezorgen met de fiets mondmaskers aan lotgenoten

Deze week bezorgt de vereniging Transplantoux elk van haar leden een pakket mondmaskers, met de fiets rondgebracht door vrijwilligers. Transplantoux zet zich in om patiënten na een transplantatie te verbinden en te laten bewegen. Met de actie koppelt Transplantoux bescherming voor de getransplanteerde leden aan de sportieve verbondenheid eigen aan de organisatie, vanop afstand.

Transplantoux wil tonen dat beweging voor patiënten die een orgaantransplantatie ondergingen, mogelijk én belangrijk is. Zo’n orgaantransplantatie is voor sommige patiënten met uiteenlopende aandoeningen de enige overblijvende optie, maar de ingreep vergt veel van het lichaam. Toch kunnen de meeste getransplanteerden een normaal leven blijven leiden, waarbij sporten mogelijk en zelfs heel belangrijk is.

Samen maar apart

In een tijd waarin afstand houden de norm is, is samen bewegen en sporten niet mogelijk. Transplantoux organiseert daarom informatieve webinars en een wekelijks ‘samen maar apart’ online sportaanbod.

Daarnaast bezorgt de vereniging elk van haar leden thuis een aantal mondmaskers met de fiets. Prof. dr. Diethard Monbaliu, voorzitter van Transplantoux: “Met deze actie willen we onze leden op een sportieve manier een hart onder de riem steken. Een persoonlijke groet van de naaister van de mondmaskers en een praatje met de bezorger aan de deur, op afstand, doen deugd in een tijd waarin iedereen in zijn kot moet blijven.”

Dankzij de financiële steun van Rotary Gent konden de vrijwilligers snel aan de slag om de mondmaskers met Transplantouxlogo in elkaar te zetten en rond te brengen.

Share This Post
3 reacties
 1. Zondagmorgen , ( Pinksteren ) een fijne verassing aan de deur , drie opgewekte personen, in outfit ( Transplantoux) , met een passend cadeautje in deze tijd !!!
  Alvast proficiat aan alle medewerkers aan dit project. TOP initiatief!! Alvast bedankt en nog heel veel SUCCES!!😉👍👍

  Met vriendelijke groeten ,

  Wijnants Luc
  Overrepen – Tongeren

 2. Top, top….tot op de top.

 3. non prescription cialis online pharmacy I ve already tried DIM, Cal- D, Vitex and will keep taking magnesium

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet getoond op de website.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>