Transplantoux – resultaten bevraging

Transplantoux bestaat als organisatie al meer dan 10 jaar en barst van de plannen om nog lang door te gaan. Toch leek het ons voor de zomer tijd om eens even stil te staan, de balans op te maken, en vooral, de grote Transplantoux-familie te raadplegen over hoe ieder Transplantoux al die jaren ervaren heeft. Daarvoor werd in samenwerking met onze partner IM Associates een enquête opgesteld en voorgelegd aan alle leden en voormalige leden van Transplantoux. Een groot deel van onze leden en voormalige leden hebben de enquête ingevuld, en hier delen we al graag kort de resultaten ervan mee. In de tweede editie van ons magazine (en hier op de website uiteraard!) kan je lezen welke conclusies, werkpunten en strategische toekomstplannen we hieraan koppelen.

Tevredenheid
We zijn blij om te lezen dat het overgrote deel van onze leden tevreden tot zeer tevreden is over het lidmaatschap van Transplantoux. Ook de prijs van het lidmaatschap wordt door de meesten als ‘fair’ beschouwd. De enquête leert ons verder dat medische begeleiding en ondersteuning tijdens activiteiten als het meeste belangrijke aspect van het lidmaatschap wordt beschouwd. Maar ook de fysieke begeleiding in aanloop naar projecten en de inbegrepen sportverzekering scoren hier hoog.

Nieuwe leden en lid blijven
De belangrijkste drijfveren om lid te worden van Transplantoux zijn deelname aan de beklimming van de Mont Ventoux en het contact met andere getransplanteerden. Eens opgenomen in de Transplantoux-familie is het voornamelijk het groepsgevoel en het samen deelnemen aan activiteiten dat leden aanzet om ook lid te blijven. Daarnaast blijven mensen ook graag lid om Transplantoux te steunen.

Doelstellingen en meerwaarde
De waarden en doelstellingen waar Transplantoux voor staat zijn bij onze leden duidelijk goed gekend. Elkaar motiveren om gezond te blijven en te bewegen, en het verbinden van lotgenoten, levende donoren, familie en vrienden worden als het meest van belang gezien. Voor de meerwaarde van Transplantoux als organisatie scoren volgende aspecten even hoog: belang hechten aan het welzijn van haar leden, fysieke begeleiding, medische begeleiding en het verbinden van lotgenoten.

Voormalige leden
Van de ex-leden die de enquête hebben ingevuld was meer dan 6 op 10 toch tevreden over hun lidmaatschap. De helft van de mensen gaf aan ondertussen zelf een te druk leven te hebben om hun lidmaatschap te hernieuwen.

 

Share This Post
3 reacties
 1. Hallo, ik ben pas lid sinds februari 2020, dus juist voor de lockdown. Ik ben geen fietser maar wandel graag. Wat mij nu interesseert is de Billion Challenge, het moedigt aan om in beweging te blijven. Wat ook heel tof is, zijn de reacties wereldwijd en zo hebben we foto’s over de hele wereld. Een grote solidariteit.

 2. dankjewel voor reactie Rita,
  in inderdaad, je hoeft helemaal geen fietser te zijn om je bij Transplantoux in je sas te voelen, als je maar in beweging blijft!.
  Transplantoux is ook toegetreden tot de grote familie van de world transplant games die de Billion Challenge organiseert. Dus meer van dat te verwachten.
  hartelijke groet,
  D Monbaliu

 3. Dank u wel Diethard.
  Met vriendelijke groet.

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet getoond op de website.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>