Vive la vie – vive le Ventoux

VIVE LA VIE, VIVE LE VENTOUX…

 

VRIJDAG 15 JUNI

9u30. Eindelijk is het zo ver, na een heerlijk ontbijt aangeboden door MIKO en in aanwezigheid van pers en vele sympathisanten, vertrekken we aan het UZ Leuven, Gasthuisberg. We zijn al helemaal gewoon aan ons rol van BV en rijden gewillig een extra rondje zodat VTM kan aansluiten om de eerste kilometers mee te filmen. Eerst rijden we door “ het trainingsgebied van Diethard”, in Vlaams-Brabant, gelukkig nog vrij plat om door te trekken naar de “glooiende” streek rond Namen. We worden een eerste keer opgeschrikt door Raymond die op een onverharde weg licht in aanraking komt met de grond. Het zal niet de enige val zijn vandaag. Jo wijkt onbedoeld, maar toch een beetje met opzet, af van de route – “Hebben jullie die mooie rozen gezien” – waarbij Lucien denkt “Ik zal ze eens van alle kanten bekijken, ook vanuit kikvorsperspectief”. Gelukkig houden ze allebei geen nare herinneringen over aan de val. ‘s Avonds kruipen de meeste fietsers direct in bed want morgen vertrekken we voor de langste rit van de week! Maar Bieke, manusje-van-alles in de groep, sleutelt eerst nog wat aan de fietsen zodat we morgen geen tijd verliezen door pech.

ZATERDAG 16 JUNI

Vandaag staan er 190 kilometers op het programma. Maar de fiets- en weergoden zijn ons goed gezind! De streek waardoor we fietsen is nog steeds zeer heuvelachtig, maar ook echt adembenemend. En dit mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen! Lange banen tussen bomen worden afgewisseld met typisch Ardeense dorpjes en prachtige bloeiende akkers. Rond 14 uur komen de fietsers, scheel van de honger aan voor een uitgebreide broodjeslunch. Al snel geeft Joris, hoofd wegkapitein van ons peloton, echter het bevel om te vertrekken en het resterende deel van de rit af te werken. Mooie rit maar ontzettende lastig. De fietsers zijn dan ook heel blij dat de begeleiders bij aankomst de valiezen al klaar gezet hebben op de kamers, zodat ze enkel maar het zweet van hun sportieve lijven moeten wassen en aan tafel kunnen.

ZONDAG 17 JUNI

Jo ontpopt zich tijdens de rit tot de Karl Vannieuwkerke van dienst, en voorziet de rit van aangepaste commentaar. Normaal zouden we vandaag vroeg ‘binnen’ moeten zijn, maar een “route barrée” doen de fietsers een kleine 20 km om rijden, waardoor ze pas om 18u in het zwembad kunnen duiken. Na een verkwikkende douche worden we echt verwend door Elodie, de verantwoordelijke in ons hotel vandaag. Eerst krijgen we een aangepaste maaltijd die naar sportnormen echt naar ‘optimale recuperatie’ neigt. We wanen ons al echte wielrenners…. Na het verdiende dessert en vlak voor slapengaan stemt Elodie graag toe om in ons jury te zetelen van de verkiezing van ” ‘t schoonste poepke” bij de mannen.

Tot snel!

Powered by

Meer lezen?

Lees hier blog 1!

Lees hier blog 2!

Share This Post