Webinar 3: COVID-19 & vaccinatie

We kregen de laatste weken meer en meer vragen rond vaccinatie. Tijd dus voor een juiste stand van zaken en uitleg rond COVID-19 & vaccinatie.

Hieronder kan je een video-opname terugvinden van het gesprek dat Diethard hierover had met prof. dr. Johan Neyts, op datum van 03/05/2021.
Heb je nog een vraag, dan kan je die hier stellen!

Aanvulling op 18/05:

De informatie die door Johan Neyts in dit webinar gegeven werd, was gebaseerd op de aanbevelingen van de hoge gezondheidsraad over de prioriteitengroepen. Bij verder navragen bleek het advies om ook de familieleden en dichte contacten van patiënten onder immuunsuppressie mee te vaccineren met de patiënt zelf niet werd overgenomen door de Belgische Task Force omwille van organisatorische moeilijkheden bij het identificeren van deze personen. Het advies van de hoge gezondheidsraad werd met andere woorden niet volledig overgenomen bij de implementatie van de aanbevelingen.

 

 

We kregen ook door dat er veel vragen bij ongeruste patiënten leven over het trombose risico van het Astra Zeneca vaccin. Voor de overgrote meerderheid onder hen is er geen verhoogd risico en weegt het voordeel van vaccinatie heel zwaar door.

Wij delen hier graag met u via onderstaande link een tekst, die ontwikkeld werd door The Belgian Society for Thrombosis and Hemostasis en die duidelijke antwoorden formuleert.

https://bsth.be/download_file/view/1113/313

 

Share This Post
3 reacties
 1. Zeer interessant, veel bijgeleerd! Ik ga er dus vanuit dat transplantpatienten waarschijnlijk een derde dosis zullen nodig hebben?
  Dank U voor de webinar.

 2. Geachte Prof Monb, is het veilig als je maar net getransplanteerd bent om u te laten vaccineren en zoja met welk vaccin aub? Ik ben er namelijk erg ongerust over dat het schade gaat toebrengen aan de donornier ? En hoe miet ik het regelen ivm mijn partner en inwonende zoon aub? Mijn partner is onderwijzeres en mijn zoon politie agent mvg m Peeters

 3. Dank aan Prof. Johan Neyts om deze heel interessante presentatie over Covid-19 en de verschillende vaccins en het vaccineren uiteen te zetten.
  Dank aan Prof.Diethard Monbaliu en het team van Transplantoux om dit Webinar te organiseren.
  Een dik applaus ! 👏
  Groetjes
  Ann De Coninck

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet getoond op de website.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>