Wetenschappelijke studie – vrijwilligers gezocht!

Binnenkort gaan we van start met een grote wetenschappelijke studie die de effecten van 6 maanden fysieke training onderzoekt in personen met een orgaantransplantatie. Meer specifiek onderzoekt deze studie de rol van trainingsintensiteit op de fysieke fitheid (VO2max, spierkracht), gezondheid, immuniteit, en darmflora. We vragen hiervoor een grote studiebeurs aan bij de Vlaamse overheid. Eind juni weten we of dat ons project weerhouden wordt.

Een dergelijke studie vraagt veel voorbereiding en optimalisatie. Daarom organiseren we eerst een kleine ‘pilootstudie’ in een beperkte groep van deelnemers (n=8 transplant patiënten) en met een beperkt aantal metingen. Deze pilootstudie betreft een korte trainingsinterventie van 6 weken waarin naast spierversterkende oefeningen ook fietstrainingen aan matige en hoge intensiteit zullen worden uitgevoerd. Gedurende de studie krijg je van ons een gloednieuwe hometrainer (Wahoo Kickr Core) mee naar huis om van thuis uit te kunnen trainen. Je krijgt ook een hartslagmeter mee naar huis waarmee jouw coach (twee 2de master kinestudenten onder supervisie van Jonas en Stefan) jouw trainingen kan opvolgen via professionele trainingssoftware (Coachbox). Voor en na de studie zal jouw beenspierkracht en uithoudingscapaciteit gemeten worden. Daarnaast zal je ook gevraagd worden om enkele vragenlijsten in te vullen. Op het einde van de studie wordt er achter jouw opinie gevraagd over wat er volgens jouw beter kan, bijvoorbeeld wat betreft de gebruiksvriendelijkheid van de hometrainer, de hartslagmeter, de trainingssoftware, de oefeningen, en dergelijke meer.

Wij horen graag of dat jij interesse vertoont om bij deel te nemen aan ons onderzoek.
Bij interesse of vragen niet twijfelen om een mailtje te sturen naar stefan.desmet@kuleuven.be !

Om ieders privacy te beschermen willen we vragen deze flyer niet zelf op sociale media te plaatsen. Gelieve ook geen personen op openbare sociale media te ‘taggen’ met de bijgevoegde flyer.

Share This Post
1 reactie
  1. Misschien ben ik wel geïnteresseerd om deze uitdaging samen met jullie aan te gaan op weg naar een gezonder leven en een kilootje minder. Zeker als dit kan samen met het gewone leven. Als jullie voor mij vragen hebt hoor ik het wel.

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet getoond op de website.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>