Hoe deze winter & die 2de lockdown overbruggen?

Elke dag een beetje vroeger donker, week na week steeds een beetje kouder, regelmatig een paar regenachtige dagen achter elkaar…
We kunnen er niet meer aan ontsnappen, de winter staat voor de deur. Niet evident om je conditie goed te onderhouden tijdens de komende wintermaanden. Zet daar dan nog eens de COVID 19-maatregelen bij, en de vrees dat we allemaal samen volledig stilvallen deze winter is terecht.

Transplantoux blijft zijn leden ten zeerste aanraden om buiten te gaan bewegen/sporten. Ga voor een mooie wandeling, pak de fiets voor een toertje, of ga een eindje joggen, op de dagen dat het droog en mooi weer is. Daarop kan je jezelf perfect kleden. Doe dit wel nog steeds volgens de geldende maatregelen. Alleen, of met personen die onder hetzelfde dak wonen hebben voor getransplanteerden zeker nog de voorkeur, en bij voorkeur op een locatie waar niet veel volk rondloopt!

Geniet dus zoveel mogelijk van de buitenlucht! Weet dat op dit moment bewegen veel belangrijker is dan sporten. Echt gaan trainen, en regelmatig (té) intensief aan de slag gaan, heeft weinig zin op dit moment. Hierdoor gaat je lichaam vermoeid geraken, en ga je jouw eigen weerstand verminderen.

Daarnaast voorzien we heel de winter lang beweegmomenten.

 1. Beweeg@Home
  Je doordeweekse portie beweging, gewoon van bij je thuis. Niets speciaal nodig van materiaal.Inschrijven via de website, start van deze sessies is volgende week!
  Momenteel op maandag & woensdag…
 2. Trainen op rollen (~wintervoorbereiding)
  Transplantoux biedt in december zijn leden ook online workshops aan om op een juiste manier te leren trainen op een fietsergometer. Van zodra dit weer mag, gaan we deze sessies ook fysiek organiseren voor mensen zonder zo’n rollensysteem.
  Inschrijven via de website!

  • Wat zijn de verschillende rollensystemen. Waar moet je naar kijken bij een aankoop? Wat is het verschil tussen de bestaande types?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van rijden met/tegen online tegenstanders?
  • Wat is die vaak genoemde FTP juist?
  • Wat betekent HIT-training?
  • Hoe kan je jouw training optimaliseren op de rollen?
  • Wat is het belang van ventilatie tijdens een rollentraining.
  • Wat te eten & drinken tijdens dit soort trainingen?
 3. Workshops
  In lijn met de evolutie van maatregelen wensen we zo snel als veilig mogelijk te starten met een aantal workshops per afdeling. In het begin mogelijk in kleine bubbels, om geleidelijk aan dit opnieuw te doen met volwaardige groepen. Uiteraard aangepast aan de juiste normen wat betreft hygiëne en veiligheid die op dat moment van toepassing zijn.
 4. Coaching
  Je kan nog steeds ofwel zelfstandig een oefenschema afwerken ofwel coaching aanvragen via begeleiding@transplantoux.be

Keuze genoeg dus om de sportschoenen deze winter niet te laten evolueren naar pantoffels…

 

Share This Post

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet getoond op de website.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>